O peixe conxelado galego factura máis do 40 % do total de España
O peixe conxelado galego factura máis do 40 % do total de España
O sector teme non poder garantir o mercado se non se toman medidadas contra as importacións de terceiros países
Cada unha das pezas de peixe conxelado que chega ao consumidor faino cunha máxima:
"Os procesos de fabricación modernízanse, pero o traballo artesanal mantense para conservar a máxima calidade", comenta a adxunta á dirección de Salgado Frozen Seafood.
Esa marca de calidade galega é na que xa confían milleiros de consumidores en todo o mundo. Esta empresa asentada na Coruña é só un exemplo. Dende aquí que exportan a máis de 25 países, e ata contan cunha delegación nos Estados Unidos.
Din que teñen venda dabondo como para seguir medrando, pero que é difícil atopar man de obra cualificada, xente moi especializada.
Outra das preocupacións do sector é a dependencia cada vez maior das importacións de terceiros países. Xa roza o 70 % do peixe conxelado, e teñen medo de non poder abastecer o mercado.
"Bruxelas ten que decidir se quere que dependamos exclusivamente das importacións dependentes de terceiros países, ou se, pola contra, pensa que é un sector estratéxico que necesita un apoio á frota comunitaria", comenta o presidente de ARVI.
Un sector que só en Galicia supón máis do 45 por cento da facturación total desta industria en España.