Publicador de contidos

Publicador de contidos

Dispáranse as reservas para as ceas de Nadal, tanto de empresa como de amigos

Dispáranse as reservas para as ceas de Nadal, tanto de empresa como de amigos

Algúns restaurantes abrirán por vez primeira os días 24, 25 e 31 debido á gran demanda

Félix Aragunde 09/12/2022 14:01

A quince días para a Noiteboa, os restaurantes de Lugo están a recibir unha avalancha de reservas para as ceas de empresa ou de amigos. Segundo os hostaleiros, este tipo de peticións disparáronse e ademais anticipáronse como nunca antes.

José Antonio Núñez, hostaleiro: "A xente saíu este ano moito máis á rúa, e agora estase vendo unha repunta de comidas de Nadal. Quizais nunca houbo tantas coma este ano. De calquera colectivo, dende ximnasios ata empresas".

Dámaso Expósito, hostaleiro: "Familias, amigos, empresas... Xúntase todo nun mes con moita actividade, polo que apenas hai datas. As fins de semana son as que son e todo o mundo quere cear o día 10, o 16 ou o 17 e hai moita ocupación".

Armando Méndez, hostaleiro: "Este ano as reservas de grupos, familias e empresas está sendo todo un éxito. Hai datas deste mes que xa temos completas, moitos venres e sábados".

Pero non só se dispararon as reservas, senón tamén os prezos. Para este tipo de ceas, os restaurantes barallan por cada comensal presupostos de entre 30 e 60 euros, mentres que para a Noiteboa ou Fin de Ano poden acadar os 150 euros por persoa.

Dámaso Expósito, hostaleiro: "Os de empresas ou amigos son menús de entre 40 e 60 euros, onde se toca algo de marisco, peixe ou carne. E en Fin de Ano, que é unha cea de gala con cóctel de benvida e produtos de primeira gama, os prezos están altísimos".

Por outra parte, o aumento da demanda para as ceas familiares fixo que algúns restaurantes se animen a abrir os comedores, por vez primeira, en datas sinaladas como o 24, o 25 ou o 31, en lugar de ofrecer comida para levar.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade