Publicador de contidos

Publicador de contidos

Catro mil racións e sete preparacións distintas na Festa do Mexillón de Rianxo

Catro mil racións e sete preparacións distintas na Festa do Mexillón de Rianxo

A Festa do Mexillón, organizada polo Club de Remo de Rianxo, chega á súa edición XIV

G24.gal 02/08/2025 21:36

Un dos produtos estrela da Ría da Arousa ten a súa festa esta fin de semana en Rianxo. Tanto a xente local como a quen vén de fóra coinciden nunha cousa. 

"Que vou dicir eu, que son de aquí. É o mellor, tanto en escabeche como nas croquetas, coma na empanada. É un produto fantástico".

"Aquí estamos, comendo mexillóns, que están exquisitos", di unha turista


Hai mexillóns para todos os gustos: ao vapor, en vinagreta, en escabeche, en empanada ou en croquetas. 
 

"Pois probamos todos, en escabeche, en vinagreta e ao vapor... Están riquísimas todas as variedades", comenta un turista.

Tamén hai outro prato que lle chaman "o rianxeiro", un guiso preparado a lume lento 
 

"Chamámoslle terra-mar. Están as fabas, o chourizo, leva touciño, un pouquiño de todo", explica o cociñeiro. 

"É coma un guiso que o teñen durante case catro horas para que saia un prato delicioso", explican desde a organización da festa.


Entre tantas preparacións, cada quen ten a súa preferida.
 

"En escabeche e ao vapor".

"A min o que máis me gusta é á vinagreta".

"O mariñeiro tamén está moi bo".

O domingo haberá máis mexillóns a partir das 11 e media da mañá. Vanse degustar unhas catro mil racións ao longo da fin de semana.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade