Publicador de contidos

Publicador de contidos

Améndoas, azucre e ovos, os ingredientes do roscón de Vilalba, cada día máis demandado fóra de Galicia

Améndoas, azucre e ovos, os ingredientes do roscón de Vilalba, cada día máis demandado fóra de Galicia

A Torta de Andrade elabórase artesanalmente

G24.gal 14/07/2023 21:07 Última actualización 14/07/2023 21:28

Despois de amasar, dáselle forma de coroa, decórase con améndoas e vai ao forno.

Igual ca o capón de Vilaba, o roscón ten a súa historia vencellada aos tributos que recibían os condes de Andrade. María Jesús acórdaa de sempre, dende a súa nenez.

A súa sona fai que cada día se reciban máis encargas dende fóra de Galicia.

Algunhas delas piden tamén galletas de San Ramón, outro doce artesanal moi descoñecido fóra de Vilalba pero do que hai unha gran tradición na zona.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade