Publicador de contidos

Publicador de contidos

Un peixe espada de grandes dimensións, protagonista da xornada en Conxemar

Un peixe espada de grandes dimensións, protagonista da xornada en Conxemar

Logo de despezalo, cociñáronse varios pratos para os asistentes

Imaxe do peixe espada despezado este mércores en Vigo, na feira Conxemar (EFE/ Salvador Sas)
G24.gal 08/10/2025 16:43

En Conxemar, a feira dos produtos do mar que se está celebrando en Vigo, o protagonista foi este mércores un peixe espada de gran tamaño.

Había moita expectación por ver como o despezaban. Dous expertos levaron a cabo a laboriosa tarefa. Co peixe espada fixeron varios pratos que puideron degustar os asistentes.

O espazo culinario da feira acolleu o showcooking 'Taste Korea: Gimbap ao vivo', no que cociñeiros surcoreanos presentaron distintas elaboracións deste prato emblemático do país asiático cuxo nome procede das palabras gim (alga seca) e bap (arroz cocido).

A xornada intermedia de Conxemar, que conclúe este xoves, analizou as novas tendencias de consumo e os factores que determinan a decisión de compra no mercado de produtos conxelados e abordou alternativas saudables e sostibles na cociña moderna.

Un total de 812 expositores copan o espazo dispoñible no recinto feiral de Vigo (Ifevi). Son 42 máis que na anterior edición e proceden de 46 países. 

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade