Publicador de contidos

Publicador de contidos

Dilema do Entroido: orellas ou filloas?

Dilema do Entroido: orellas ou filloas?

Na rúa hai opinións para todos os gustos arredor das sobremesas máis típicas

Nas confeiterías din que o que máis venden son orellas polo complexo da súa elaboración

G24.gal 04/03/2025 14:25

O Entroido recende a cocido, pero para rematar ten que ir acompañado dunha sobremesa tamén típica e aquí non todo o mundo opina o mesmo.

No Entroido en canto a sobremesas se refire xorde un dilema. Son vostedes máis de orellas ou de filloas? Comparten boa parte dos seus ingredientes, pero a elaboración e o resultado é ben distinto e na rúa hai opinións para todos os gustos.

Nas confeiterías traballan arreo para delicia duns e outros pero sinalan que o que máis éxito ten son as orellas.

"É unha cousa que gusta, é moi laboriosa, cada vez hai menos xente que o faga e as confeitarías estamos para esa demanda que hai".

"O que máis se venden son as orellas, é o prato principal creo eu".

Mentres que as filloas levan poucos ingredientes e se traballa cun amoado líquido a elaboración das orellas é moito máis complexa.

"Se botas contas unha simple orella que leva ovos e fariña ten tamén o seu toque, hai que estiralas, amasalas, deixalas repousar... levan unhas cantas voltas", explica Miguel Ángel Martín da confeitaría Martín.

Segundo escollamos unhas ou outras e soas ou con recheo hai variedade de prezos.

"As orellas e as flores vendémolas a dous euros, as filloas sen recheo a un con sesenta e as recheas a tres euros", comenta Honorio Gómez da confeitaría Yomar.

Por se non tiveramos dilema abondo tampouco faltan rosquillas e flores para completar os doces manxares do noso Entroido.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade