Publicador de contidos

Publicador de contidos

Adega Lastras, a mellor tortilla de Betanzos 2025

Adega Lastras, a mellor tortilla de Betanzos 2025

O chef Pedro Miño conquistou o xurado cunha proposta melosa, sen cebola e fiel á tradición betanceira

G24.gal 19/10/2025 18:40

Con só ovos, patacas e moito agarimo, Pedro Miño acadou o recoñecemento que levaba buscando para a súa tortilla dende hai seis anos. Esta non é a primeira vez que se presentaba ao certame. Foi á cuarta cando o xurado recoñeceu a súa proposta, destacando, técnica e sabor. 

"Teño unha medida para as patacas, pero non é exacta… é un pouco a sensación que ti teñas no recipiente", di Pedro Miño, que recoñece que traballa por sensacións. 

E con esta técnica parece que non lle vai mal porque tamén conseguiu un primeiro posto no certame galego, e chegar á final no campionato nacional.

É  moito máis ca un prato. A tortilla de Betanzos xa é todo un símbolo desta localidade coruñesa, e dende este mediodía a mellor xa ten nome propio, coa vista posta xa na edición do vindeiro ano.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade