Publicador de contidos

Publicador de contidos

A historia e a tradición do polbo no Carballiño

A historia e a tradición do polbo no Carballiño

Xa no século dezasete a igrexa permitíalles ás mulleres de Arcos cocer o polbo libremente nas feiras a encargo do mosteiro de Oseira

G24.gal 18/08/2023 21:14 Última actualización 18/08/2023 22:54

Seguro que se escoitan falar do polbo á feira, rapidamente relacionan este prato, un dos máis relevantes da gastronomía galega, co Carballiño.

Unha localidade con séculos de historia as costas en canto a súa preparación. 

Nesta vila ourensá falar de polbo son palabras maiores, porque é algo máis que gastronomía, forma parte da súa historia dende hai séculos.

Varias xeracións, sobre todo mulleres, gardan o segredo para elaborar un prato cuxa sona traspasa fronteiras.

Aseguran que a calidade da materia prima é fundamental, tamén a experiencia acumulada durante moitos anos.

Pouco importa que esta sexa unha vila de interior, o mar sempre está presente no seu prato máis emblemático.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade
Pódeche interesar