O Shakhtar pásalle por riba ao Barcelona e o Atlético golea o Celtic (6-0)

O equipo de Xavi continúa na mala dinámica das últimas semanas, e pode perigar o seu futuro na Champions

Gran goleada dos de Simeone, que pasan a ser líderes do grupo

G24.gal 07/11/2023 21:26

O Shakhtar, no seu exilio alemán, deu a gran sorpresa e derrotou ao Barcelona (1-0) nun novo partido falido dos de Xavi Hernández, que desperdiciaron a primeira ocasión que tiñan para certificar o pase aos oitavos de final da Liga de Campións.

O partido foi un pesadelo para o Barcelona, un equipo que vai perdendo confianza en cada partido. Decidiu un gol do ucraíno Sikan no minuto 40, despois de facer unha xogada con 27 pases, para pechar o partido.

Non houbo novas do Barcelona na primeira metade, en que non chegou a rematar entre os tres paus. Parecían reaccionar os de Xavi na segunda parte, mesmo fixo catro trocos de golpe no minuto 57, pero non houbo xeito de cambiar a dinámica. Encerraron o seu rival sen xerar grandes ocasións de perigo. A derrota non complica o futuro europeo pero segue a xerar tensión despois dunhas semanas moi dubitativas.

Gran vitoria do Atlético

O Atlético de Madrid derrotou o Celtic por 6-0 e colócase como líder do seu grupo de Champions a dúas xornadas para o remate da primeira fase. Os de Simeone refixéronse da derrota en Gran Canaria demostrando que só foi un accidente. Volveron ser ese equipo contundente conducido por un Griezmann maxistral.

O francés marcou dous goles, Morata fixo outros dous e Saúl e Lino cada un o seu. O Celtic pasou polo Metropolitano sen pena nin gloria como espectador de luxo dunha exhibición do Atlético.