Os postos de comida ambulantes quedarán desde setembro baixo control sanitario da Xunta
Carpas e food trucks incorporaranse ao Rexistro Galego Sanitario de Empresas e Establecementos Alimentarios
A Xunta aprobou o decreto tras o brote de salmonela rexistrado no Trasan Fest en Oza-Cesuras

Os postos ambulantes de venda de comida, como carpas ou food trucks quedarán a partir de setembro baixo o control sanitario da Xunta, ao ter que incorporarse ao Rexistro Galego Sanitario de Empresas e Establecementos Alimentarios (REGASA).
O Diario Oficial de Galicia (DOG) publica este mércores o decreto da Consellería de Sanidade, que entra en vigor dentro de vinte días, polo que se regula este rexistro e se establecen os requisitos de hixiene na produción e comercialización para determinados establecementos.
A principal novidade deste decreto, que actualiza o catálogo de actividades recollidas no rexistro, é a incorporación dos locais ambulantes ou provisionais, como carpas, postos e vehículos de venda ambulantes, así como os almacéns de apoio e as instalacións de venda á persoa consumidora final.
De agora en diante, entran a formar parte dun rexistro dentro da Dirección Xeral de Saúde Pública e poderán ser inspeccionados polos concellos e/o a Consellería de Sanidade, no ámbito das súas competencias.
A Xunta xa avanzou o pasado mes de xullo, a aprobación deste decreto tras un gromo de salmonela nas tortillas dun posto do festival Trasan Fest en Oza-Cesuras (A Coruña).
Que di a nova normativa
A lexislación autonómica actual deixaba en mans dos concellos o control da venda ambulante, pero a partir de agora estes postos serán rexistrados polas autoridades autonómicas e someterse a inspeccións de sanidade, cuxa periodicidade dependerá do nivel de risco asociado a cada tipo de establecemento.
O decreto componse de catro capítulos e dezaseis artigos e establece condicións específicas para a subministración de alimentos de produción propia e produtos de orixe animal entre establecementos de comercio polo miúdo.
Tamén as condicións de comercialización de alimentos preparados en locais utilizados como vivenda privada e os requisitos para os almacéns de apoio dos establecementos de venda polo miúdo.