Publicador de contidos

Publicador de contidos

O restaurante Auga e Sal pecha cinco meses despois de lograr a estrela Michelin

O restaurante Auga e Sal pecha cinco meses despois de lograr a estrela Michelin

O propietario comunicoulles aos traballadores hai uns días "o cesamento de actividade polo inicio dun ERE e o peche do mesmo".

Con este peche, Galicia perde unha estrela Michelin

G24.gal 06/05/2022 09:47 Última actualización 06/05/2022 10:38

O restaurante Auga e Sal abriuno en 2016 Alberto Ruiz-Gallardón Utrera en Santiago de Composela. Co seu peche desaparece a única Estrela Michelin que sumou Galicia o ano pasado. Foi hai cinco meses da man do chef Áxel Smyth.

O restaurante de Alberto Ruiz-Gallardón Utrera, fillo do exministro de Xustiza, indicaba cun cartel na porta que permanecería de vacacións ata mediados deste mes. O propietario do restaurante Auga e Sal comunicoulles aos seus traballadores hai uns días o cesamento de actividade polo inicio dun ERE e o peche do mesmo".

O propietario de Auga e Sal publicaba esta mañá na súa conta de Twitter que decidiu pechar despois de levar "moito tempo encadeando perdas e reveses".

Engade, nun fío, o propietario que pechando "podemos facer unha saída ordenada". Remata dando das "grazas a todos polo voso apoio ao longo destes seis difíciles pero bonitos anos".

O chef do restaurante, Áxel Smyth, anunciou onte a decisión do propietario, a través das súas redes sociais, e confesou a súa tristeza por un peche que se produce poucos meses despois de ser recoñecido polas principais guías cunha estrela Michelin e un Sol Repsol. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Áxel Smyth (@smythaxel)

"Entristéceme enormemente ver como un proxecto ao que lle dei todo o meu esforzo e agarimo pecha as súas portas; quero agradecer ao meu equipo, xuntos conseguímolo todo en tan pouco tempo, fixéstelo posible desde o primeiro día ata o último".

Salienta o cociñeiro que tanto el como o seu equipo "se desligan de todas as xestións e decisións tomadas pola propiedade en diante" respecto ao restaurante, situado no número 8 da rúa da Fonte de Santo Antonio.

O cociñeiro, de 31 anos, pon en valor tamén o traballo do seu equipo e agradece os logros que conseguiron “en tan pouco tempo”.

Pese ao peche, Smyth augurou “novos proxectos” e non descarta continuar a súa carreira en Galicia.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade