Publicador de contidos

Publicador de contidos

Nunha panadería de Cea unen tradición e innovación utilizando un sistema de sostibilidade enerxética

Nunha panadería de Cea unen tradición e innovación utilizando un sistema de sostibilidade enerxética

Reciclan o fume dos fornos tradicionais para xerar enerxía nas instalacións

Para iso utilizan un sistema de tubaxes que retén o fume 

G24.gal 12/11/2022 21:29 Última actualización 12/11/2022 22:03

Nunha panadería de Cea unen tradición e innovación. 

O lema da panadería Aboamigalla é "o mellor de onte co mellor de hoxe". Facer un pan o máis fiel á tradición na elaboración e á vez utilizar un sistema enerxético sostible. E para iso reciclan o fume dos fornos tradicionais de Cea, que alcanzan temperaturas moi altas a través dun sistema de tubaxes.

"Necesitamos xerar tanta calor, precisamente nesta panadería o que nos sobra é calor, a ver que xeito teño de aproveitalo, o fume do forno a uns 400 graos e pasámolo por unha caldeira tradicional de calefacción pero sen queimador de gasóleo", di Juan Carlos Rodríguez, propietario da panadería Aboamigalla, de Cea. 

Este sistema permítelles ter calefacción e acadar unha temperatura axeitada no obradoiro para facer unha boa fermentación da masa de maneira natural, auga quente para amasar e mesmo secar a leña que utilizan no forno.    

"Ese fume que sae do forno é que o retemos e levamos por uns condutos e dun xeito circular, de economía circular vai volver servir ao forno", di Sofía Godoy, propietaria da panadería Aboamigalla.

Así elaboran o pan de Cea coas esixencias da distinción xeográfica protexida, cun sistema sostible, que lles permite lograr un aforro importante na factura do consumo enerxético.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade
Pódeche interesar

Publicador de contidos