Publicador de contidos

Publicador de contidos

No Día dos Legumes recórdase que son alimentos saudables e sostibles

No Día dos Legumes recórdase que son alimentos saudables e sostibles

Unha xornada coa que a FAO quere concienciar dos seus beneficios

Fabas, feixóns, garavanzos ou lentellas son os máis coñecidos e consumidos

G24.gal 10/02/2022 22:23

Hoxe é o Día Mundial dos Legumes. Unha xornada coa que a FAO, Organización das Nacións Unidas para a Alimentación e a Agricultura, quere concienciar dos seus beneficios. 

Os legumes son as sementes comestibles das plantas leguminosas. Fabas, feixóns, garavanzos ou lentellas son os máis coñecidos e consumidos.

Os legumes están presentes nas distintas gastronomías de todo o mundo e, por suposto, tamén na galega. Nesta tenda véndense ao peso e non só en inverno.

A FAO lembra que os legumes teñen a capacidade de fixar o nitróxeno no solo polo que o seu cultivo reduce o uso de fertilizantes sintéticos contribuíndo ao logro da Axenda 2030 de Desenvolvemento Sostible.

Amais de ser una oportunidade de emprego para os máis novos nas comunidades agrícolas.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade