Publicador de contidos

Publicador de contidos

Galicia conta con máis de 300 festas para exaltar os seus produtos gastronómicos

Galicia conta con máis de 300 festas para exaltar os seus produtos gastronómicos

A cociña galega converteuse nun motor de atracción de visitantes

Noia enxalza esta fin de semana o seu marisco estrela: o berberecho

G24.gal 14/12/2025 16:04 Última actualización 14/12/2025 17:22

A excelencia da gastronomía galega é un valor engadido ao noso patrimonio natural e cultural, e atrae visitantes fóra das épocas do ano con maior afluencia, como o verán.

Somos xente que celebra arredor dunha mesa ben provista e boa mostra son as 330 festas gastronómicas que se organizan cada ano, nas que se ofrecen a mantenta os mellores produtos do mar ou do agro e que son parada obrigada para moitos.

Dende o cocido de Lalín ata o polbo do Carballiño, os melindres en Melide ou o bonito de Burela. Hai para todos os gustos e en calquera época do ano. Esta fin de semana tocoulle ao produto estrela da ría de Noia, o berberecho.

"Fomentas o berberecho a escala galega. Por cinco euros podes gozar de racións de empanada de millo, de trigo ou dun arroz saborosísimo", explica Santiago Cruz, o patrón maior da confraría de Noia.

"Empanada de berberechos de trigo e de millo. Moi boa".

"O berberecho e o arroz está boísimo".

Cada temporada trae produtos cos que facer maxia na cociña e en cada comarca descubrimos elaboracións diferentes para sacarlles o mellor partido. Dende a cociña tradicional ata a de vangarda, a nosa comunidade ofrece unha viaxe para o padal con tantas paradas como queiramos imaxinar.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade