Publicador de contidos

Publicador de contidos

As salesas de Lugo adózannos o Nadal con variedade de doces artesanais

As salesas de Lugo adózannos o Nadal con variedade de doces artesanais

Troncos, galletas ou roscón son os doces artesanais que axudan á economía do convento

Non empregan nin conservantes nin aditivos e a elaboración é completamente natural

G24.gal 14/12/2025 20:59

Dende hai anos as salesas de Lugo adozan o Nadal dos lugueses cunha variedade de repostería artesanal na que hai galletas, roscón, pastas ou madalenas. Non empregan nin conservantes nin aditivos, e a elaboración é completamente natural, sen ningún tipo de químicos.

Cos doces, as monxas tratan de xuntar algo de diñeiro para axudar á economía do convento, unha congregación de clausura na que conviven oito monxas, tres delas de orixe española e cinco de orixe africana. 

Para promocionárense utilizan as redes sociais, entre elas Instagram, nas que mostran con fotografías e texto as diferentes sobremesas que elaboran e que os amantes do doce poden mercar.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade