Publicador de contidos

Publicador de contidos

Xavier Castro: "As mulleres inventaron a gastronomía galega enxebre no XIX"

Xavier Castro: "As mulleres inventaron a gastronomía galega enxebre no XIX"

A pioneira en obter unha estrela Michelin en Galicia foi a cociñeira do restaurante vigués El Mosquito, María Rodríguez, en 1980

Logo viñeron Toñi Vicente, Beatriz Sotelo ou Lucía Freitas, que é a autora do limiar

G24.gal 04/03/2024 14:52 Última actualización 04/03/2024 16:43

A historia das mulleres segue en construción. Falamos dun ensaio asinado polo profesor Xavier Castro que afonda no labor das donas como cociñeiras e como provedoras de alimentos.

Cociñeiras con talento, Mulleres e gastronomía en Galicia lémbranos o que lles debemos a todas esas xeracións pasadas que transmitiron a nosa cultura culinaria e mantiveron as nosas familias.
 

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade