Publicador de contidos

Publicador de contidos

Soben o prezo do pan de Cea polo encarecemento das materias primas

Soben o prezo do pan de Cea polo encarecemento das materias primas

Varios fornos decidiron aumentar o prezo da peza entre dez e vinte céntimos debido ao incremento significativo da fariña e o trigo

Forno do Carlos Forno do Carlos
G24.gal 11/02/2025 17:15 Última actualización 11/02/2025 18:05

Varios fornos da Indicación Xeográfica Protexida (IXP) decidiron aumentar o prezo da peza entre dez e vinte céntimos, debido ao encarecemento das materias primas. Os panadeiros destacan que a fariña e o trigo, ingredientes fundamentais na elaboración do pan, experimentaron un aumento significativo no seu custo.

Para cada fornada, empréganse aproximadamente cincuenta quilos de fariña, polo que esta suba impacta directamente no prezo final do produto. Ademais, outros factores como o prezo da electricidade e dos combustibles contribúen a esta subida.

Algúns fornos levaban sen modificar o prezo dende finais de 2023, mentres que outros xa aplicaran un aumento o ano pasado. Aínda que algúns establecementos non teñen previsto subir o prezo a curto prazo, non descartan ter que facelo nos próximos meses se a tendencia inflacionista persiste.

Na actualidade, Cea conta cunha ducia de fornos que manteñen a elaboración artesanal do seu pan, un produto recoñecido pola súa calidade e tradición. Porén, a suba dos custos de produción podería supoñer un reto para manter a accesibilidade deste produto emblemático.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade