O Barqueiro adiántase aos menús de Nadal coa súa Festa do Marisco
O marisco que estará tan presente nas mesas no Nadal, pódese xa degustar na festa que lle dedican no porto do Barqueiro
Os asistentes poden degustar variedades de marisco, como percebes, navallas ou ameixas, cun prezo único de 20 euros por ración
Este sábado celébrase a edición número 35 da Festa do Marisco do Barqueiro, en Mañón.
As actividades por este festexo xa comezaron o venres, aínda que a do sábado é a xornada central, que arrincou cun pasacalles musical e a lectura do pregón a cargo do barítono Borja Quiza, natural do municipio veciño de Ortigueira.
A degustación de diversas variedades de marisco, como percebes, navallas ou ameixas, levouse a cabo baixo unha gran carpa habilitada no porto do Barqueiro, próximo ao límite entre as provincias da Coruña e Lugo, cun prezo único de 20 euros por ración.
A xornada concluirá con máis animación musical e unha verbena nocturna e ten como complemento á propia festa a quinta edición do Mercado Rural da localidade, no que se ofrecen produtos de proximidade e ecolóxicos e que alberga diferentes talleres.
Durante o evento, a conselleira do Mar afirmou que esta cita "representa a esencia da nosa costa e a calidade dos alimentos que dá o noso mar", como os mexillóns ou o polbo, que tamén se puideron degustar no Barqueiro.
Merelles, pola súa banda, subliñou que Galicia é o "terceiro territorio nacional seleccionado, por detrás de País Vasco e Andalucía, polos turistas gastronómicos", polo que tamén enxalzou a calidade do produto recolleito pola agrupación de mariscadoras local e a confraría de pescadores do Barqueiro-Bares.
Tamén estivo na festa o presidente da Deputación da Coruña, Valentín González Formoso.