Publicador de contidos

Publicador de contidos

Entramos na factoría de Morás, a "nova cociña" de Estrella Galicia

Entramos na factoría de Morás, a "nova cociña" de Estrella Galicia

 Xa ten en marcha dúas liñas de fermentación e maduración con capacidade para producir 400 millóns de litros ao ano

Pretenden ir escalando á vez o mercado e a ampliación das instalacións previstas para 900 millóns 

Está presente en 75 países de todo o mundo
G24.gal 15/07/2025 15:41 Última actualización 15/07/2025 17:03

Coa nova factoría no polígono de Morás, Estrella Galicia dótase por primeira vez, dunha “segunda cociña” para producir a súa gama de cervexas.

Nos novos tanques repítese a fórmula iniciada hai máis dun século e que se renova regularmente nun ciclo que entre fermentación e maduración dura de 12 a 20 días.

 Case un mes despois da súa inauguración oficial, os responsables da nova factoría amosan por dentro unhas instalacións que consideran clave para a súa estratexia de crecemento global.

Temos máis de 70 quilómetros arredor de toda a fábrica de tubaxe de aceiro inoxidable. Xa hai moitas cousas que están feitas con vistas a foto final de 900 millóns de litros

Esa é a cifra de produción á que aspiran chegar, segundo explica ao longo da visita Miguel Calvo, o director de Enxeñaría de Hijos de Rivera.

Farano conforme vaian escalando tanto nas vendas coma nas fases de construción desta nova cociña que complementa a que manteñen no polígono da Grela e na que seguen cociñando a súa característica receita de ritmo lento, remarca Silvia Álvarez Castro, a  directora da fábrica de Morás.

"Aquí podedes ver os nosos 19 tanques de fermentación e os 36 de maduración. A nós gústanos manter un sabor característico e canta máis maduración máis rica está a cervexa".

Estrella Galicia ten detrás 120 anos de historia e está presente en 75 países de todo o mundo. As novas instalacións de Morás, nas que xa se investiron 270 millóns de euros e prevén chegar finalmente aos 500 millóns, levan xa uns meses en activo producindo e envasando a un ritmo de 72.000 botellas por hora.

A nova fábrica que ocupará ata 47 hectáreas permitirá aumentar a produción da compañía, que o ano pasado facturou preto de mil millóns de euros. O obxectivo da cervexeira é que a facturación se duplique e acade os 2.000 millóns de euros en 2030.

Na nova factoría de Morás manteñen un ritmo de envasado de 72.000 botellas por hora Na nova factoría de Morás manteñen un ritmo de envasado de 72.000 botellas por hora
Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade