A Real Sociedade elimina un triste e impotente Celta

Sen Aspas no campo, aínda que esté lonxe do seu mellor nivel, o panorama é complicado para o equipo galego

G24.gal 24/01/2024 13:30 Última actualización 24/01/2024 13:42

Un triste Celta volveu perder ante a Real Sociedade (1-2) e quedou fóra das semifinais da Copa do Rei, vítima do conservadorismo do seu técnico Rafa Benítez, ao que Imanol Alguacil volveu gañar a batalla táctica tres días despois da exhibición do seu equipo no duelo ligueiro do pasado sábado.

O temperán gol de Mikel Oyarzabal, ao minuto de xogo tras un erro do sueco Carl Starfelt e un posterior mal despexe de Carlos Domínguez, botou por terra o plan de Benítez, que renunciara a xogar cun mediocentro creativo para dotar de músculo o centro do campo co brasileiro Jailson e o peruano Renato Tapia. O seu equipo apenas inquietou á Real Sociedade no primeiro tempo. O balón era do seu rival, que xogaba con criterio e rapidez facendo estéril a presión dos atacantes locais. Todo o contrario que o Celta, moi excitado e plano en ataque ata que se viu 0-2 no marcador.

Sen Aspas no campo, aínda que estea lonxe do seu mellor nivel, o panorama é complicado para o equipo galego porque carece dun futbolista desequilibrante en ataque. Benítez apostou de inicio por Miguel Rodríguez e Hugo Álvarez, dous canteiráns que están pouco afeitos defender. Por iso, o seu protagonismo foi testemuñal. Certo é que a Real Sociedade dominou, pero tamén que apenas xerou ocasións de gol no primeiro acto, salvo en accións a balón parado.

Nunha delas, ao fío do descanso e despois doutro desastroso balance defensivo da zaga celeste, André Silva rozou o segundo, pero o seu remate, moi forzado, marchou alto. Benítez moveu ficha no descanso. Introduciu o estadounidense Luca de la Torre por Miguel Rodríguez, empequenecido pola formulación conservadora do seu técnico.

Pero o problema do Celta non estaba nas pezas. Con adiantar un pouco as súas liñas, o equipo vigués xa incómodo moito máis á Real Sociedade. A falta de media hora, e ante o escaso empuxe dos seus, o adestrador do Celta animouse a meter a Iago Aspas e Óscar Mingueza. Dous cambios ofensivos que a Real Sociedade neutralizou un minuto despois cun letal contraataque que Becker, arrincando en campo propio, aproveitou para sentenciar a eliminatoria, a pesar de que Luca de la Torre no tempo engadido fixo soñar o celtismo cunha épica remontada.