Publicador de contidos

Publicador de contidos

A carne Angus, que destaca pola súa graxa infiltrada, está a facerse un oco na hostalería

A carne Angus, que destaca pola súa graxa infiltrada, está a facerse un oco na hostalería

Procede de animais con raíces en Escocia, pero que está moi espallada polo mundo, e en Galicia xa conta con varias granxas

G24.gal 23/09/2025 20:31 Última actualización 23/09/2025 21:01

É unha das carnes máis apreciadas pola súa tenrura. Tamén é das máis cotizadas.

Explica a hostaleira Bexara Pagra, que ten un establecemento dedicado a esta carne que destaca "pola súa textura, o seu sabor e a súa cor máis intensa" respecto  doutras.

Estamos a falar da carne procedente de vacas Angus, unha raza natural de Escocia e moi espallada polo mundo e que agora está máis de moda que nunca. En Galicia hai varias explotacións. Nesta granxa lucense hai sete anos que apostaron por estes animais. O gandeiro Manuel López indica que estes animais "son nobres, tranquilos e cunha carne distinta a outras".

A súa carne comeza a ser moi apreciada pola hostalería. Segundo manifesta este criador de vacas Angus en Lugo, páganlles "dous euros máis por quilo e sacamos animais de catorce meses con 400 e mesmo un con 547 quilos". 

Unha carne premium, presente nas hamburguesas gourmet e en cortes selectos que cada vez ten máis demanda. 

 


 

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade
Pódeche interesar