Publicador de contidos

Publicador de contidos

Unha factoría de San Simón, en Vilalba, elabora o mellor queixo de España

Unha factoría de San Simón, en Vilalba, elabora o mellor queixo de España

O Ministerio de Agricultura concedeulle este premio, onde se impuxo sobre 135 mostras

Os consumidores valoran o produto e destacan o seu sabor afumado

Moi identificable polo seu aspecto de buxaina e o afumado de bidueiro
G24.gal 15/07/2025 20:43 Última actualización 15/07/2025 20:53

Facer o mellor queixo de España é motivo de satisfacción para os traballadores de Don Crisanto, unha factoría familiar que xa vai pola terceira xeración. Comenta Rocío Cuba, membro desta queixería, que "están todos moi contentos e orgullosos do seu traballo".

O xurado avaliou 135 mostras e na categoría de queixo de vaca o seu San Simón tamén quedou gañador.  Manifesta unha das elaboradoras deste produto que "o segredo é a man desta familia e a experiencia que temos facendo queixo".

Un produto de calidade, moi apreciado. Coinciden varios consumidores, coñecedores deste queixo, en que é "afumado, rico e distinto aos outros".

Moi identificable polo seu aspecto de buxaina e o afumado de bidueiro. 

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade