O mellor chocolateiro do mundo, o catalán Lluc Crusellas, no Fórum Gastronómico da Coruña
O mellor chocolateiro do mundo, o catalán Lluc Crusellas, no Fórum Gastronómico da Coruña
Entre as súas creacións, un elefante de chocolate de case 200 quilos
Dúas proposicións foron as que Lluc Crusellas presentou no Fórum Gastronómico da Coruña. Un bombón e unha sobremesa de chocolate con froita da paixón e caramelo. Quixo compartir co público profesional as súas técnicas.
"Estas ideas son para poder coller unha receita e facela máis túa. Poder facer un pintado dun bombón máis persoal ou mesmo un empratado personalizado", explica.
Conquistou o título de mellor mestre chocolateiro do mundo no World Chocolate Masters en 2022 en París. Entre as súas creacións, un elefante de chocolate de case 200 quilos.
E que responde o mellor cando se lle pregunta se Galicia é un país chocolateiro?
"Pola súa proximidade a Portugal, que é un país moi chocolateiro, e creo que si hai cultura do bombón e da pastelaría".
Innovador na súa especialidade, o produto de chocolate, Lluc Crusellas eloxia o papel de eventos como o Fórum para dinamizar o sector.
"Achéganse ideas tanto os que vimos aquí como por parte do público, porque eu cando veño aquí tamén escoito a outros relatores e acabas por empaparte de cousas novas e non tan novas que podes ter apartadas. Estes eventos son importantes porque canto máis se move o sector máis cousas positivas van pasar".
O Fórum Gastronómico abriu o domingo ao público xeral con máis de 9.000 visitas nun só día. Este martes será a última xornada e de novo con obradoiros, catas e demostracións para profesionais do sector.