España cae 23-26 ante Dinamarca, e pelexará pola medalla de bronce

Gran duelo nas porterías con Gonzalo Pérez de Vargas (14 paradas e 35% de acerto) e Niklas Landin, (MVP con 15 e 43%)

Foto EFE
G24.gal 27/01/2023 19:40 Última actualización 27/01/2023 19:51

Tras un estupendo duelo entre Gonzalo Pérez de Vargas (14 paradas e 35% de acerto) e Niklas Landin, MVP con 15 e 43%, Dinamarca apartou outra vez a España da final do Mundial de balonmán de Polonia e Suecia (23-26) a pesar da irredutible resistencia dos Hispanos, que nin sequera se renderon cando perdían por cinco goles a tres minutos do final (20-25).

A conexión da primeira liña con Magnus Saugstrup, un dos mellores pivotes do mundo, desnivelou o partido a favor dos daneses: 0-2 en dous minutos. Adrià Figueras e Ángel Fernández empataron o partido, pero o ataque danés fluía igualmente con máis harmonía grazas ao privilexiado tridente da súa primeira liña: Mikkel Hansen, Mathias Gidsel e Simon Pytlick.

Cunha velocidade de pase sen igual, Dinamarca atopou tiros claros e Saugstrup forzou dous penaltis, aínda que Gonzalo Pérez de Vargas deu o seu primeiro sinal de inspiración ao atallarlle o segundo a Hansen.

Niklas Landin, outro puntal da súa selección, apareceu en escena enseguida e empezou a parar balóns que deron máis confianza aos seus compañeiros, axudado tamén por certa precipitación dos lanzadores españois, algo obnubilados ante as dificultades para atopar ocos claros na coñecida e rochosa zaga danesa 6:0 comandada por Saugstrup e Mollgaard.